Rólunk

Kettőspont – Kispont

Új kulturális színtér nyílik Budapesten, a Ráday utcában, két helyszínen.

Két saját fenntartású művészeti helyszínt hozunk létre Budapest belvárosában, a Ráday utcában. A vírusjárvány után – várhatóan tavasszal – színházi és táncelőadások, kiállítások, filmklub, irodalmi és zenei programok is helyet kapnak majd. Közösségi és művészeti teret építünk, amit a látogatókkal együtt a saját képünkre formálhatunk!

Kik vagyunk? Független színházi alkotók és képzőművészek különböző korosztályokból.

A Kettőspont Színház vezetője Formanek Csaba színész, drámaíró, rendező, az Új Alkotóműhely Egyesület elnöke. A Kispont Galériát Debreczeni Imre festőművész koordinálja.

Mindkét használaton kívüli üzlethelyiséget a ferencvárosi önkormányzat hirdette meg kulturális célra. A kiírás szerint a kulturális tevékenységet folytató nyertesre hárul az üzemeltetés és a felújítás teljes költsége.

A Ráday u. 39. alatt (korábban Jaffa Kávéház) található Kettőspont színházi előadótérként és próbahelyként működik, a Ráday u. 9.-ben a Kispont pedig kiállítótérként és alkalmanként színházi próbahelyként üzemel majd.

A felújítás mindkét helyszínen gőzerővel folyik. A Kettőspont megnyitása Formanek Csaba legújabb drámájának premierjéhez kapcsolódik. A Likvidátor, a felszámoló című kortárs moralitásjáték az Örkény István drámaírói ösztöndíj keretében született 2019-ben, Térey János mentori segítségével. A darab az igazságot keresi, fő kérdése: lehet-e értékesen élni? Ha lehet, akkor hogyan? A darab főhősét, Olivért a Junior Prima díjas Zoltán Áron, a Vígszínház fiatal színművésze személyesíti meg.

Zoltán Áron a Likvidátor próbáján (fotó: Tóth András Dandó)
Bodor Géza a Színész szerepében a Kettőspont előtt (fotó: Formanek)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s